Laddar

När är det mors dag?

I Sverige firas mors dag som bekant den sista söndagen i maj. I Polen däremot infaller högtiden på ett fast datum – alltid den 26 maj. I år sammanfaller dessa två. Detta tycker vi är extra roligt och firar med en kampanj – läs mer om den längre ner.

Förutom mors dag firar man i Polen även andra familjerelaterade högtider:
Mormors och farmors dag – den 21 januari
Morfars och farfars dag – den 22 januari
Fars dag – alltid den 23 juni

Dessa firas traditionellt sett med att ge blommor och presenter eller handgjorda teckningar från barnen. Vid val av blommor finns det viss symbolik att ta hänsyn till. Exempelvis uttrycker rosor kärlek, medan förgätmigejer betyder att vi inte glömt mor och hennes dag. Solrosor symboliserar glädje och värme, och tulpaner associeras med charm och elegans. Även färgen på blommarna har betydelse. Röda blommor står för starka känslor, vita – för oskyldighet och goda intentioner, medan rosa blommor är tecken för vänskap. Ett tips är att välja en färgglad bukett – då forlorar de enskilda blommorna sin betydelse och skapar en glädjefull helhet. Eller satsa på de blommor vi vet att mamma gillar bäst.

Hjälp oss att göra gott för mammorna!
För varje beställning värd 265 kr (ex.moms) eller mer, som bekräftas mellan den 26/5 (mors dag) och den 23/6 (fars dag – i Polen) skänker vi 26,50 kr till Läkarmissionen och något av deras projekt som fokuserar på kvinnor och mammor världen över. Ange kampanjkod 26MAJ19. Välkommen med din beställning!